En hiver, rien de plus savoureux, rapide & simple qu'un stoemp ! Agrémentez cette variante au brocoli et chou pointu avec de la feta et des noix en garniture.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
200 g
Pomme de terre
200 g
Chou pointu et brocoli
30 g
Tomates semi- séchées
½ pièce(s)
Oignon
20 ml
Ketjap
(Contient Soja, Blé)
25 g
Fromage frais aux fines herbes
25 g
Fromage grec
(Contient Lait (contient du lactose))
10 g
Graines de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
1.5 cs
Beurre [végétal]
1 cs
Moutarde
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en groenten. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappelen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar apart. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de jus. Bak de rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en per persoon: 1 1/2 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 bouillonblokje toe. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Conseil: Si vous avez de la moutarde à l'ancienne, ajoutez-en 1/2 cs par personne à la place de la moutarde classique.
Stamp in de pan de aardappelen, broccoli en spitskool grof tot een stoemp. Voeg de kruidenroomkaas, de stukjes semi-gedroogde tomaten, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door.
Conseil: Ajoutez éventuellement un peu de beurre au goût et un filet de lait pour plus d'onctuosité.
Verdeel de stoemp over de borden. Giet de jus over het geheel. Verbrokkel de witte kaas. Garneer de stoemp met de witte kaas en zonnebloempitten.
Conseil: Le saviez-vous ? Le chou pointu et le brocoli sont riches en calcium, fer et vitamine C, des atouts indispensables à votre santé, pour des os et dents solides et des muscles en bonne forme grâce à l'apport en calcium.