Bowl met kipworstje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met kipworstje

Bowl met kipworstje

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Tags:
Famille
Légumes +
Famille
Allergènes:
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

75 g

Riz jasmin

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contient Moutarde)

2 pièce(s)

Merguez de poulet

75 g

Yaourt à la grecque

(Contient Lait (contient du lactose))

½ pièce(s)

Pomme

½ pièce(s)

Échalote

65 g

Jeunes pousses d'épinards

5 g

Menthe fraîche

½ pièce(s)

Concombre

1 pièce(s)

Gousse d'ail

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1 cs

Huile d'olive

180 ml

Bouillon de poulet à faible teneur en sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)730 kcal
Énergie (kJ)3053 kJ
Graisses30 g
dont saturés9 g
Glucides81 g
dont sucres15 g
Fibres5.2 g
Protéines30 g
Sel4 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle avec couvercle
Petit bol

Instructions

Préparer
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

Préparer le riz
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Cuire les merguez de poulet
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten verder op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan.

Cuire les épinards
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Préparer la garniture
5

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Servir
6

Verdeel de gekruide rijst over diepe borden of kommen. Leg de appelblokjes, komkommer, babyspinazie en gebakken kipmerguezworstjes erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus.

Conseil: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.