Bowl met geroosterde groenten en venkelworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met geroosterde groenten en venkelworst

Bowl met geroosterde groenten en venkelworst

met friet van zoete aardappel en wortel

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Allergènes:
Blé
Moutarde
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

75 g

Boulgour

(Contient Blé Peut contenir Soja)

1 pièce(s)

Saucisse de porc Brandt & Levie

150 g

Frites de patate douce et carotte jaune

125 g

Tomates cerises rouges

½ pièce(s)

Oignon

20 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

½ sachet(s)

Ras el hanout

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

¼ cs

Vinaigre de vin blanc

0.1 pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)941 kcal
Énergie (kJ)3935 kJ
Graisses58 g
dont saturés14 g
Glucides68 g
dont sucres12 g
Fibres16.3 g
Protéines26 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Bol haut
Poêle
Passoire
Mixeur plongeant

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper. Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.

Cuire la saucisse et les légumes
2

Meng op de ene helft van een bakplaat met bakpapier de zoete aardappel- en wortelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout. Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de worst in het midden van de bakplaat. Bak de worst en groenten 16 - 18 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Faire revenir
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en bak deze nog 1 minuut, of tot hij gaat geuren. Meng in de hoge kom de mayonaise, de gesnipperde ui en per persoon: 1/4 el wittewijnazijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.

Servir
4

Verdeel de bulgur over diepe borden. Schep de zoete aardappel- en wortelfriet en de cherrytomaten over de bulgur. Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout-dressing.