Steak de chou-fleur et garniture au bleu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak de chou-fleur et garniture au bleu

Steak de chou-fleur et garniture au bleu

pommes de terre au romarin et champignons rôtis

Vous remplacez aujourd’hui la viande par du chou-fleur. Croquant, il se combine parfaitement à la garniture au bleu crémeuse. Une recette saine et délicieuse !

Tags:
Calorie Smart
Végé
Légumes +
Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson40 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

65 g

Champignons

½ pièce(s)

Gousse d'ail

0.48 cc

Paprika fumé en poudre

½ brin(s)

Romarin frais

150 g

Pomme de terre

375 g

Chou-fleur

5 g

Persil plat frais

50 ml

Crème liquide

(Contient Lait (contient du lactose))

½ sachet(s)

Mélange d'épices du Moyen-Orient

25 g

Dés de fromage bleu

5 g

Noix concassées

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

¼ cs

Beurre [végétal]

1.25 cs

Huile d'olive

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)602 kcal
Énergie (kJ)2519 kJ
Graisses38 g
dont saturés14 g
Glucides42 g
dont sucres5 g
Fibres15 g
Protéines20 g
Sel1 g

Ustensiles

Bol
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Casserole avec couvercle
Poêle avec couvercle
Bol haut
Mixeur plongeant
Petit bol

Instructions

Couper les champignons
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in vieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de champignons met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Conseil: La saveur du paprika fumé est assez prononcée, respectez-en la bonne quantité.

Cuire les pommes de terre
2

Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelen met de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 15 minuten in de oven. Schep de aardappelen daarna om, leg de champignons ernaast en bak nog 15 - 25 minuten in de oven.

Conseil: Les champignons peuvent brûler assez vite en raison des épices sèches. Surveillez-les bien et couvrez-les éventuellement d'une feuille d'aluminium au dernier moment.

Préparer le chou-fleur
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. Houd de stam van de bloemkool eraan, zodat de roosjes er niet af vallen. Bewaar de bloemkoolsteaks apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Conseil: Faites bien cuire les fleurettes de chou-fleur pour pouvoir les écraser ensuite en purée homogène. Pour ce faire, prolongez-en éventuellement le temps de cuisson.

Cuire le « steak » de chou-fleur
4

Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 - 10 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met wat peper.

Conseil: Le saviez-vous ? Le chou-fleur est riche en calcium (pour des os et des dents solides), en vitamine C (bonne pour la vitalité), en potassium (pour une bonne pression artérielle) et en fibres (pour des intestins en bonne santé).

Écraser le chou-fleur
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een hoge kom de gekookte bloemkoolroosjes, de helft van de bladpeterselie en per persoon: 50 ml kookroom en 1 tl Midden-Oosterse kruiden. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Schep de puree terug in de pan met deksel en houd op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout.

Conseil:

Servir
6

Verbrokkel de blauwe-kaasblokjes in een kleine kom en meng met de overige bladpeterselie, de walnootstukjes en de champignons tot een topping. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Serveer met de aardappelen en schep de blauwe-kaastopping over de bloemkoolsteaks. Garneer met de overige Midden-Oosterse kruiden.