Bao bun au filet de porc
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao bun au filet de porc

Bao bun au filet de porc

servi avec des concombres aigres-doux et du pak-choï au nuoc-mâm

.

Allergènes:
Poisson
Soja
Blé
Graines de sésame

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2 pièce(s)

Pain bao

⅓ pièce(s)

Concombre

0.15 pièce(s)

Chou pointu

½ pièce(s)

Pak-choï

10 ml

Sauce de poisson

(Contient Poisson)

1.25 cm

Gingembre frais

1 pièce(s)

Gousse d'ail

¼ pièce(s)

Poireau

20 ml

Sauce soja

(Contient Soja, Blé)

10 ml

Huile de sésame

(Contient Graines de sésame)

1 pièce(s)

Filet mignon de porc

5 g

Coriandre fraîche

5 g

Graines de sésame

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Cassonade

à votre goût

Poivre et sel

1.5 cs

Huile d'olive

1 cc

Sucre

1.5 cs

Vinaigre de vin blanc

10 g

Farine

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)860 kcal
Énergie (kJ)3598 kJ
Graisses37 g
dont saturés6 g
Glucides83 g
dont sucres29 g
Fibres7.8 g
Protéines46 g
Sel7 g

Ustensiles

Grand bol
Sauteuse avec couvercle
Petit bol
Assiette
Poêle

Instructions

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en spitskool in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

Paksoi bereiden
2

Halveer de paksoi in de lengte en snijd in repen van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

Conseil: 1) Si le pak choï est cuit avant la viande, réservez-le au chaud. 2) La saveur du nuoc-mâm est assez prononcée. Si vous la trouvez trop intense, vous pouvez aussi l'ajouter à la dernière minute.

Varkenshaas voorbereiden
3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de prei in de lengte in vieren en vervolgens fijn. Het groene gedeelte gebruik je niet. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Conseil: Si vous aimez manger épicer, ajoutez un peu de sauce piquante si vous en avez.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Conseil: Utilisez éventuellement plusieurs poêles.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de prei toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.