Wij hebben sinds kort een categorie met ‘Bewuste Keuzes’ op ons menu. Wat we hieronder verstaan? Deze recepten voldoen aan Europese richtlijnen en richtlijnen van de World Health Organization (WHO) omtrent gezond eten.
- Calorieën: Volgens Regulation EU 1169/2011 is de max. inname per persoon 2000 kcal per dag. Een HelloFresh-maaltijd is 40% van deze dagelijkse inname dus een recept mag max. 800 kcal bevatten (40% van 2000 kcal), om zo binnen de categorie ‘Bewuste Keuzes’ te vallen.
- Zout: Gezien de aanbeveling van WHO van max. 6 gram zout per dag en het feit dat een HelloFresh-maaltijd 40% van de dagelijkse voedingsinname is, streven wij naar maximaal 2.4 gram zout per maaltijd. De maximale drempelwaarde voor zout voor Bewuste Keuze-recepten hebben we bij HelloFresh hoger gelegd, namelijk op 4 gram. Wij geven kooktips op onze receptkaarten bij zouthoudende ingrediënten, zodat je de zoutinname naar wens kan aanpassen.
- Groenten: WHO stelt een minimum van 80 gram groenten en/of fruit per maaltijd (400 gram per dag verdeeld over 5 porties). Bij HelloFresh zetten wij hoger in en hanteren een minimum van 200 gram groenten voor onze Bewuste Keuze-recepten.
- (Verzadigde) vetten: Wij hanteren geen maximum omtrent (verzadigde) vetten, omdat het grootste deel van de recepten met hoge vetpercentages worden opgevangen door het maximum calorieën per recept. Daarnaast werken onze culinaire teams op continue basis aan het verbeteren van onze ingrediënten en recepten om zo het vetgehalte van recepten, waar nodig, te minimaliseren.
Wat zijn de keuzes binnen onze categorie ‘Bewuste Keuzes’?
Binnen de categorie ‘Bewuste Keuzes’ maken wij het onderscheid tussen verschillende concepten op het gebied van bewust eten, waarbij rekening wordt gehouden met scherpe richtlijnen van het Nederlandse Voedingscentrum:
- Caloriebewust: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Caloriebewust-recepten maximaal 700 kcal per recept.
- Extra groente: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Extra groente-recepten minimaal 250 gram groenten per recept.
- Eiwitrijk: Naast bovenstaande richtlijnen, halen Eiwitrijk-recepten minimaal 20% van de energie van het recept uit eiwitten.
- Bron van vezels: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Bron van vezels-recepten minimaal 3 gram vezels per 100 g of 1.5 gram vezels per 100 calorieën.