HelloFresh Logo

Helpcenter

Antwoorden op (bijna) alle vragen
Antwoorden op (bijna) alle vragen

Het wekelijkse menu

Hoe kies ik de recepten?

Het kiezen van de recepten is natuurlijk het leukste wat er is!
Wekelijks heb je keuze uit meer dan 45 verschillende recepten - zo is er voor elk wat wils.

Klik op onderstaande knop, log in en selecteer je recepten tot wel 4 weken vooruit. Om recepten toe te voegen of te verwijderen klik je op de + en - bij het recept.

Recepten kiezen NL

Wil je meer dan één portie, klik dan twee keer op de +. Je kunt tot wel 7 keer hetzelfde recept bestellen. Wanneer je voor een bepaald recept of een product bijbetaalt, wordt dit aangegeven.

Let op: Geef wijzigingen door vóór de deadline van de bezorging van jouw box.

Hoe kan ik extra vlees, vis of groente aan mijn recept toevoegen?

Elke week vind je een aantal recepten op het menu waaraan je iets extra's kunt toevoegen. Je herkent deze recepten aan de plus en het label “Extra vlees/vis/groente” of “Vlees/vis als extra".

Verdubbel de portie vlees, vis of groente van een recept of geef je eigen twist aan een Veggie-recept door een portie vlees of vis toe te voegen.

HelloExtra

Vaker hetzelfde recept in één week?

Zit je favoriete recept in de box en wil je het meer dan één keer in de week eten? Dat kan! Ga naar je account en klik onder de maaltijd op het 'plusje' om dit recept meermaals aan jouw box toe te voegen. Je kunt tot wel 7 keer hetzelfde recept bestellen.

Goed om te weten: je krijgt een dubbele portie van deze maaltijd. Heb je normaal een tweepersoonsbox, dan krijg je dit recept voor 4 personen. Heb je normaal een vierpersoonsbox, dan krijg je dit recept voor 8 personen.

Eet smakelijk!

Welke recepten krijg ik in mijn volgende HelloFresh Box?

Geplande recepten

Ben je vergeten wat voor lekkers er in je volgende HelloFresh Box zit? Dit kun je makkelijk zien, klik op onderstaande knop en log in.

Button geplande recepten

Eenmaal ingelogd, zie je alle geselecteerde recepten voor jouw boxtype voor een bepaalde week. Met de pijltjes navigeer je eenvoudig tussen de verschillende weken.

Waarom betaal ik voor sommige recepten op het menu een toeslag?

We hebben een aantal speciale recepten op het menu waarvoor je een toeslag betaalt. Dat zijn de restaurantwaardige Premium-recepten, het uitgebreide Bourgondische recept met een hoofdgerecht en drie bijgerechten, de avontuurlijke Wereldkeuken-recepten met unieke smaken/ingrediënten en de HelloExtra-recepten waaraan je extra vlees, vis of groente toevoegt.

Wat zijn ‘Bewuste Keuzes’ volgens HelloFresh?

Wij hebben sinds kort een categorie met ‘Bewuste Keuzes’ op ons menu. Wat we hieronder verstaan? Deze recepten voldoen aan Europese richtlijnen en richtlijnen van de World Health Organization (WHO) omtrent gezond eten.

 • Calorieën: Volgens Regulation EU 1169/2011 is de max. inname per persoon 2000 kcal per dag. Een HelloFresh-maaltijd is 40% van deze dagelijkse inname dus een recept mag max. 800 kcal bevatten (40% van 2000 kcal), om zo binnen de categorie ‘Bewuste Keuzes’ te vallen.
 • Zout: Gezien de aanbeveling van WHO van max. 6 gram zout per dag en het feit dat een HelloFresh-maaltijd 40% van de dagelijkse voedingsinname is, streven wij ernaar om het zoutgehalte in onze recepten te beperken. Wij kiezen in onze recepten bewust voor zoutarme bouillon, omdat deze minder zout bevat maar net zo smaakvol is als normale bouillon. De Bewuste Keuze-recepten bevatten maximaal 3.5 gram zout. Ook geven wij kooktips op onze receptkaarten bij zouthoudende ingrediënten, zodat je de zoutinname naar wens kunt aanpassen.
 • Groenten: WHO stelt een minimum van 80 gram groenten en/of fruit per maaltijd (400 gram per dag verdeeld over 5 porties). Bij HelloFresh hanteren wij een minimum van 200 gram ongekookte groenten voor onze Bewuste Keuze-recepten.
 • (Verzadigde) vetten: Wij hanteren geen maximum omtrent (verzadigde) vetten, omdat het grootste deel van de recepten met hoge vetpercentages worden opgevangen door het maximum calorieën per recept. Daarnaast werken onze culinaire teams op continue basis aan het verbeteren van onze ingrediënten en recepten om zo het vetgehalte van recepten, waar nodig, te minimaliseren.

Wat zijn de keuzes binnen onze categorie ‘Bewuste Keuzes’? Binnen de categorie ‘Bewuste Keuzes’ maken wij het onderscheid tussen verschillende concepten op het gebied van bewust eten, waarbij rekening wordt gehouden met scherpe richtlijnen van het Nederlandse Voedingscentrum:

 • Caloriebewust: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Caloriebewust-recepten maximaal 700 kcal per recept.
 • Extra groente: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Extra groente-recepten minimaal 250 gram ongekookte groenten per recept.
 • Eiwitrijk: Naast bovenstaande richtlijnen, halen Eiwitrijk-recepten minimaal 20% van de energie van het recept uit eiwitten.
 • Bron van vezels: Naast bovenstaande richtlijnen, hebben Bron van vezels-recepten minimaal 3 gram vezels per 100 g of 1.5 gram vezels per 100 calorieën.

Houden jullie rekening met allergieën of diëten?

Om er zeker van te zijn dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, kun je per week aangeven welke recepten je wilt ontvangen. Je hebt wekelijks de keuze uit een gevarieerd weekmenu zodat je jouw box volledig naar jouw eigen dieetwensen kunt samenstellen. Per recept geven wij aan welke allergenen het bevat, hierbij rekening houdend met 14 verschillende soorten.

Zoek naar de juiste week en vervolgens het juiste recept. Als je op het recept klikt, zie je daar de allergenen vermeld staan.

Hoe wordt de voedingswaarde van de recepten berekend?

Benieuwd naar de voedingswaarde van onze lekkere en voedzame HelloFresh-recepten? Deze bepalen we per recept op basis van de gegevens/voedingswaarde die wij per product van onze leveranciers ontvangen. Vervolgens berekenen we de voedingswaarde per portie aan de hand van de gebruikte grammages. Het totaal bestaat uit alle geleverde producten en de producten die je zelf toevoegt.

De volgende richtlijnen zijn aangehouden bij elk recept:

 • Alle recepten bevatten ten minste 200 gram (ongekookte) groente per portie.*
 • Wekelijks zijn er naast de recepten met aardappelen ook opties met volkoren granen of een gezond koolhydraat component met meer vezels.
 • Recepten die relatief calorierijk zijn of wat meer zout bevatten, krijgen een tip op de receptkaart om het zoutgehalte en/of de calorieën te verlagen.

Goed om weten: de nieuwe menuvoorkeur Caloriebewust heeft recepten met altijd 200 gram (ongekookte) groente of meer en maximaal 700 kcal. Waar mogelijk bevatten ze bruine of volkoren granen en minder zout.

*Een aantal van onze recepten voldoen niet aan onze standaard van ten minste 200 gram (ongekookte) groente per portie, deze zijn te herkennen aan het Comfort Food label.

Waar kan ik de voedingswaarde van de recepten vinden?

De voedingswaarde per recept kun je eenvoudig vinden op onze website. Klik op onderstaande knop, log in en selecteer het recept waarvan je de voedingswaarde wilt bekijken. Scroll vervolgens naar beneden voor alle info.

Button informatie voedingswaarde

Deze informatie kun je ook in de app terugvinden en op de receptkaarten in je box.

Zijn jullie ingrediënten biologisch?

Niet alle ingrediënten in onze box hebben altijd een biologisch keurmerk.

We selecteren ingrediënten op basis van kwaliteit: ze moeten vers én lekker zijn. Ook moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd. Deze criteria vinden wij belangrijker dan een keurmerk. Indien er onduidelijkheden zijn over een bepaald product, dan kun je dit altijd navragen bij onze klantenservice.

Lees hier meer over hoe wij met zorg onze ingrediënten kiezen.

Waar kan ik een ontbrekende receptkaart vinden?

Wat vervelend dat je geen receptkaart(en) hebt ontvangen. Gelukkig kan je ze met één klik op onderstaande knop meteen bekijken:

Button recepten bekijken NL

Wil je de recepten ook downloaden in handig PDF-formaat? Klik dan hier.

Waar kan ik voorgaande recepten vinden?

Zin om weer even je favoriete HelloFresh-recept te koken maar vind je de receptkaart niet meer? Geen zorgen! Met één klik op onderstaande knop, heb je alle HelloFresh-recepten binnen handbereik.

Button HelloFresh-recepten NL

Meld een ingrediënt- of productfout

Meld jouw eigen ingrediënt- of productfoutjes

HelloFresh doet er alles aan om jou de beste verse ingrediënten én de beste service te bezorgen. Daarom vinden wij het heel vervelend te horen dat er iets mis was met de inhoud van jouw box.
Geef nu zelf jouw foutjes door via deze pagina en ontvang een passende oplossing. Log daarvoor wel eerst in via jouw account.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op