Orzo met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli

Orzo met broccoli

Met pecorino en pijnboompitten

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met broccoli. De groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

250 g

Champignons

3 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

85 g

Orzo

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

50 g

Pecorino râpé

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)623 kcal
Énergie (kJ)2607 kJ
Graisses24 g
dont saturés9 g
Glucides68 g
dont sucres0 g
Fibres11 g
Protéines29 g
Sel0 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok

Instructions

Snijd de broccoli.
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de bouillon toe aan de orzo.
3

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en tijm toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe aan de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Kook ondertussen de broccoli 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe.
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pijnboompitten en pecorino
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.