Paksoi is een Aziatische groente die intussen ook in Europa erg geliefd is. Om het jou makkelijk te maken hebben we de paksoi alvast voorgesneden. Omdat dit gerecht dankzij de sesamolie, sambal en kardemom best pittig is, let je best extra op met hoeveelheden als je kinderen aan tafel hebt zitten.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Tomate
½ pièce(s)
Poivron jaune
150 g
Pak-choï
5 ml
Huile de sésame
(Contient Graines de sésame)
20 g
Cacahuètes caramélisées piquantes
(Contient Arachides, Fruits à coque)
70 g
Nouilles
(Contient Gluten)
½ cc
Cardamome moulue
10 ml
Sauce soja
(Contient Gluten, Soja)
½ cs
Huile de tournesol
1 cc
Vinaigre de vin blanc
½ cc
Sambal Lucullus
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snijd de tomaat in parten. Snijd de paprika in repen.
Verhit de zonnebloemolie en de helft van de sesamolie in een wok of hapjespan en bak de paksoi, paprika, kardemom, witte wijnazijn en de helft van de sojasaus 5 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en roer de sambal en overige sesamolie door de noedels.
Voeg de tomaat toe aan de wok en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak nog 1 à 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de honingpinda’s en overige sojasaus.