HelloFresh Logo

Helpcenter

Antwoorden op (bijna) alle vragen
Antwoorden op (bijna) alle vragen

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is HelloFresh?

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Met HelloFresh koop, kook en eet je daarom gemakkelijk op een duurzame manier en draag je bij aan een betere wereld.

Klik hier om alles te lezen over duurzaamheid bij HelloFresh.

Welk verpakkingsmateriaal wordt gebruikt bij HelloFresh?

Karton van de HelloFresh Box

De box waarin alle ingrediënten worden bezorgd is recyclebaar. Het karton dat HelloFresh gebruikt is gemaakt om in contact te komen met levensmiddelen.

Verpakkingen

De meeste verpakkingen zijn recyclebaar. Wist je dat plastic om een komkommer de houdbaarheid verlengt met 10 tot 14 dagen? Zonder folie eromheen verliest de groente al binnen 3 dagen 10% van zijn gewicht. En als je de komkommer weggooit, dan gooi je daarmee ook het aardgas weg waarmee de kas is verwarmd waarin de komkommer is gekweekt.

Aangezien het product zelf een veel grotere CO₂-impact heeft dan de verpakking, is een verpakking gebruiken dus duurzamer doordat voedsel niet wordt verspild.

Plastic

We zijn wel altijd bezig plastic gebruik te minimaliseren of om verpakkingen zo klein mogelijk te houden.

Sinds kort gebruiken we bijvoorbeeld kleinere en lichtere verpakkingen voor zalm, kabeljauw, gehakt, champignons en feta. Ook zijn de plastic verpakkingen van room en yoghurt vervangen door drankkartons.

Zo behaalden we in 2021 een plastic reductie van 18%, in het gemiddelde gewicht van plastic verpakkingen per recept, ten opzichte van 2020. Daarnaast zijn we voortdurend bezig met verschillende initiatieven om dit verder te reduceren.

Kan ik een gebruikte HelloFresh Box meegeven met de bezorger?

Ja, wanneer een nieuwe box wordt bezorgd kun je de andere box schoon en opgevouwen aan de chauffeur meegeven. Dan zorgen wij ervoor dat het materiaal weer gebruikt wordt als grondstof voor papier en karton. Je kunt de box ook zelf bij het oud papier zetten.

Zonder verpakking

Natuurlijk hebben wij het liefst zo min mogelijk verpakking in de box, maar alleen als we de kwaliteit en versheid zonder verpakking ook kunnen garanderen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde groenten als witlof, asperges en pastinaak, en verse kruiden als tijm en laurier.

Wat wordt gedaan tegen voedselverspilling?

Eten hoort op je bord, niet in de prullenbak. Voedselverspilling heeft een impact op het klimaat. Wij kopen de ingrediënten daarom in op basis van jouw bestelling en in precies de juiste hoeveelheden, vandaar dat we ook een wekelijkse deadline hebben. Zo staan wij voor minder dan 0,2% voedselverspilling in onze keten.

Wist je dat huishoudens die koken met een HelloFresh Box 21% minder voedsel verspillen dan wanneer ze zelf boodschappen doen en koken?

De Voedselbank

In Nederland en België werken onze inpaklocaties en distributiecentra al jaren samen met initiatieen als de Voedselbank (Nederland), of de Belgische Federatie van Voedselbanken, zodat boxen die niet bezorgd zijn - bijvoorbeeld omdat iemand niet thuis is - toch een goede bestemming krijgen.

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op