BestellenCadeaubon

Samen
duurzaam

Samen
duurzaam

Duurzaamheid is onderdeel van alles wat we doen. Klinkt het verminderen van jouw CO₂-voetafdruk ingewikkeld? Laten we het samen doen! Door kleine stapjes te zetten, maken we het verschil.
Duurzaamheid is onderdeel van alles wat we doen. Klinkt het verminderen van jouw CO₂-voetafdruk ingewikkeld? Laten we het samen doen! Door kleine stapjes te zetten, maken we het verschil.

Verklein je CO₂-voetafdruk

Minder voedsel verspillen en je CO₂-voetafdruk verkleinen? Met HelloFresh koop, kook en eet je gemakkelijk op een duurzame manier. De box wordt CO₂-neutraal ingepakt en thuisbezorgd en de ingrediënten ontvang je in exact de juiste hoeveelheden, zodat je niks verspilt. Lekker duurzaam dus!

Wist je dat...

Ons distributiecentrum

heeft 740 zonnepanelen op het dak

Koken met HelloFresh

zorgt voor gemiddeld 38% minder voedselverspilling* dan koken zonder HelloFresh

Elektrisch bezorgd

dat geldt al voor 60% van de boxen in de Benelux. Op naar 100%!

Jouw HelloFresh-maaltijd

zorgt voor 11% minder CO₂-uitstoot** dan de supermarkt

Onze E-busjes

worden opgeladen met 100% groene windenergie

Rechtstreeks van onze leveranciers

Kwaliteit en versheid staan bij het selecteren van de ingrediënten in de box altijd op één. Daarom kiezen we er waar mogelijk voor om direct samen te werken met leveranciers van dichtbij, die zich ook inzetten voor duurzaamheid. Zo zijn de ingrediënten niet te lang onderweg en weten we perfect waar ze vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.

Voorkom voedselverspilling

Vind jij eten dat in de prullenbak belandt ook zonde? Kook met HelloFresh en verspil minder voedsel. Wij kopen de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden. Zo streven we naar minder dan 0,2% voedselverspilling in onze keten én verspillen thuiskoks met HelloFresh wereldwijd gemiddeld 38% minder voedsel dan wanneer ze zelf boodschappen doen en koken.

Slim verpakt

Verduurzamen, verminderen en optimaliseren van onze verpakkingen, daar zijn we elke dag mee bezig. Ons doel? Minder afval en jou verzekeren van de beste verse ingrediënten. Waarom sommige ingrediënten in jouw box verpakt zijn? Zodat we zeker weten dat ze vers bij je aankomen. Zo belandt er minder in de prullenbak en gaan we voedselverspilling tegen.

Duurzaamheidsrapport 2021

In 2021 hebben we meer huishoudens dan ooit voorzien van verse ingrediënten. Bekijk ons Duurzaamheidsrapport 2021 en ontdek hoe we dit op een zo duurzaam mogelijke manier hebben gedaan.

Jouw maaltijdbox, van nature duurzaam

Elke week kopen wij de ingrediënten in op basis van jouw bestelling en jij ontvangt ze in exact de juiste hoeveelheden. Zo hebben we nauwelijks voedselverspilling in onze keten én verspil jij thuis minder voedsel dan wanneer je zelf voor het avondeten zorgt. Bovendien heeft HelloFresh een superkorte keten: we vermijden extra stops op onze routes en geven de voorkeur aan ingrediënten van dichtbij, zodat ze niet te lang onderweg zijn en vers blijven. Het resultaat: jouw HelloFresh-maaltijden zorgen voor 11% minder CO2-uitstoot dan dezelfde maaltijden gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. Meer weten over onze levenscyclusanalyse?

Bronnen slider:
* Global Food Waste Study, 2020 Wereldwijd verspillen thuiskoks met HelloFresh gemiddeld 38% minder voedsel dan wanneer ze zelf boodschappen doen en koken.
** HelloFresh Levenscyclysanalyse, 2022

HelloFresh-maaltijden veroorzaken 11% minder CO₂-uitstoot dan dezelfde maaltijden bereid met ingrediënten uit de supermarkt.
© HelloFresh 2023