BestellenCadeaubon

Kom in beweging tegen voedselverspilling!

De draaglast van verspilling. Kan jij het aan?

Gemiddeld 34 kg voedselverspilling

Gemiddeld 34 kg voedselverspilling

Wist je dat we gemiddeld 34 kg per jaar aan voedsel verspillen? Breng je dat gemiddelde van alle Vlamingen samen, dan wordt maar liefst 224.027 ton niet opgegeten.

En daar staat ook een gepeperd prijskaartje tegenover: elk Vlaams huishouden gooit gemiddeld 369 euro aan voedsel weg. Dat moet én kan minder: kom samen met HelloFresh en personal trainer Gudrun Hespel in beweging tegen voedselverspilling.

De draaglast van voedselverspilling

De draaglast van voedselverspilling

HelloFresh daagt jou uit om zelf te ervaren hoe zwaar de draaglast van voedselverspilling is. Dat is zwaar, véél te zwaar.

Wat kun jij doen om jouw verspilling te minimaliseren? Kom samen in beweging en waag je aan deze 10-minuten-work-out met het gewicht van 34 kg!

Gudrun Hespel - Een personal trainer én psycholoog mét een missie: zoveel mogelijk mensen op deze wereld helpen om zich beter in hun vel te voelen op alle mogelijke manieren. Van je dromen volgen tot bewuster leven met meer aandacht voor jezelf en de dingen om je heen.

Doe hier de work-out!

Waarom zoveel verspilling?

Waarom zoveel verspilling?

5 grote factoren:

  1. Er wordt vaak te veel voedsel aangekocht in de winkel
  2. Er is vaak slechts een kleine hoeveelheid van een bepaald ingrediënt nodig
  3. Er wordt thuis te veel eten op tafel gezet
  4. Het is moeilijk om porties per persoon in te schatten
  5. Onvoldoende maaltijdplanning

Een goede maaltijdplanning is het halve werk,het helpt je thuis minder te verspillen. Bedenk op voorhand bijvoorbeeld hoeveel je van een product nodig hebt én wat je met de restjes kan doen.

De impact van maaltijdboxen: 38% minder verspilling!

De impact van maaltijdboxen: 38% minder verspilling!

Wereldwijd verspillen thuiskoks met HelloFresh gemiddeld 38% minder voedsel dan wanneer ze zelf boodschappen doen en koken. Een maaltijdbox van HelloFresh bevat alle ingrediënten in exact de juiste hoeveelheden, zodat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.

De grootte van onze porties stemmen onze receptontwikkelaars af op de gezondheidsrichtlijnen van onze diëtist.
Verspil geen eten, verspil geen geld

Verspil geen eten, verspil geen geld

Elk jaar gooien we in Vlaanderen per huishouden gemiddeld maar liefst 369 euro, aan voedsel in de vuilbak.

Met HelloFresh kook je vanaf € 4,14 per portie en kan je jouw maaltijden tot 4 weken vooruit plannen. Alle ingrediënten worden in de juiste hoeveelheden bezorgd zodat er geen overschotjes in de koelkast blijven liggen. Zo gooi je vanzelf op het einde van de week minder of zelfs geen eten meer weg. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

En omdat je tot enkele weken vooruit kan plannen, heb je ook een duidelijk idee van wat je exact uitgeeft aan boodschappen. Zo heb je jouw wekelijkse uitgaven volledig in de hand. Én dat betekent bovendien niet dagelijks naar de supermarkt of impulsaankopen bij de kassa!
Tips om thuis voedselverspilling te voorkomen

Tips om thuis voedselverspilling te voorkomen

Hoe kan jij thuis zo min mogelijk eten weggooien? Alle kleine stapjes helpen: Laat je wegwijsmaken door enkele kant-en-klare tips van HelloFresh en FoodWIN, experts op het gebied van voedselverspilling.