Stap voor stap minder uitstoot

Dankzij de korte keten van HelloFresh wordt de maaltijdbox met weinig stops én minder voedselverspilling bij jou thuisbezorgd.
Dankzij de korte keten van HelloFresh wordt de maaltijdbox met weinig stops én minder voedselverspilling bij jou thuisbezorgd.
Snel en vers: de korte keten van HelloFresh

Snel en vers: de korte keten van HelloFresh

Door te koken met HelloFresh verminder je gemakkelijk CO₂-uitstoot. In onze korte keten zitten weinig stops tussen de leverancier en jouw keuken. De maaltijdbox wordt dus sneller bezorgd en blijft langer vers, met minder CO₂-uitstoot én minder voedselverspilling* tot gevolg.

Als 's werelds grootste maaltijdboxleverancier spelen we een belangrijke rol in de voedingsindustrie en hebben we de kans om betekenisvolle impact te maken.

"De maaltijdbox wordt sneller bezorgd en blijft langer vers, met minder CO₂-uitstoot én minder voedselverspilling tot gevolg."

Maatregelen in elke stap: van inkoop tot bezorging

Maatregelen in elke stap: van inkoop tot bezorging

HelloFresh neemt een aantal maatregelen om emissiereductie in elke stap, van inkoop van ingrediënten tot verpakking en bezorging, te verminderen. Waar mogelijk zoeken we naar manieren om CO₂ te vervangen door hernieuwbare vormen van energie. Zo werken we samen met South Pole om te investeren in duurzame projecten over de hele wereld.
Koken met minder uitstoot

Koken met minder uitstoot

HelloFresh heeft een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd om het hele verloop en de gemiddelde impact van vegetarische, kip- en rundvleesmaaltijden van begin tot eind te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat koken met HelloFresh 11%* minder CO₂-uitstoot veroorzaakt dan het bereiden van dezelfde maaltijden met ingrediënten uit de supermarkt.
Maaltijden die minder uitstoten

Maaltijden die minder uitstoten

HelloFresh introduceert de nieuwe Klimaatscores. Deze scores helpen je duurzamere keuzes te maken voor het avondeten, door je inzicht te geven in de impact van elke HelloFresh-maaltijd op het milieu. Elk recept wordt beoordeeld op basis van de mate van CO₂e-uitstoot van de landbouw, productie en verwerking van ingrediënten.
De energie-efficiëntie verhogen

De energie-efficiëntie verhogen

Het terugdringen van emissies is een proces waarbij veel komt kijken. Een van de directe manieren om uitstoot te verlagen is door ons distributiecentrum energiezuiniger te maken. Dit omvat klein- en grootschalige veranderingen, van het vervangen van apparatuur tot het opstellen van strenge criteria voor energieleveranciers. HelloFresh stapt waar mogelijk over op hernieuwbare vormen van energie, zoals zonne- en windenergie en waterkracht.

Ons distributiecentrum in Bleiswijk wordt al aangedreven door hernieuwbare energie; een combinatie van zonne-energie van de zonnepanelen op het dak en windenergie die we inkopen. Ook werken we in de Benelux toe naar een volledig emissievrije maaltijdboxbezorging. Dat doen we door alle dieselbusjes in ons wagenpark te vervangen door elektrische busjes, die we opladen met door wind opgewekte elektriciteit, zodat ze helemaal emissievrij zijn. En we zijn goed op weg: op dit moment wordt 90% van de boxen elektrisch bezorgd.

"HelloFresh stapt waar mogelijk over op hernieuwbare vormen van energie, zoals zonne- en windenergie en waterkracht."

Wereldwijde projecten voor hernieuwbare energie ondersteunen

Wereldwijde projecten voor hernieuwbare energie ondersteunen

Niet alle emissies kunnen worden vermeden, zoals wat voortvloeit uit onze interne activiteiten, faciliteiten en kantoren, maar ook transport tussen het distributiecentrum en de hubs. Daarom berekent HelloFresh deze emissies en investeert het, in samenwerking met South Pole, in gelijkwaardige koolstofkredieten voor vier projecten voor hernieuwbare energie over de hele wereld.

Over South Pole

South Pole is een toonaangevende aanbieder van duurzaamheidsoplossingen en ontwikkelaar van klimaatprojecten. Sinds 2006 hebben ze bijna 1.000 projecten ontwikkeld in meer dan 50 landen, waardoor meer dan een gigaton aan CO₂-uitstoot is verminderd. South Pole is medeontwikkelaar van de vier bovengenoemde projecten die HelloFresh ondersteunt.