home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 473 beoordelingen
Lees meer

De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige paranoten is superlekker! In weinig andere producten zit zoveel selenium als in paranoten. Door elke dag 4 van deze noten te eten, krijg je voldoende selenium binnen, wat goed is voor je immuunsysteem. Wij vinden ze nog lekkerder in deze zomerse salade!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Paranoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Courgette

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 g

Rucolamelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Granaatappelpitten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3322.096 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten73 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Hak de paranoten grof
Hak de paranoten grof
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken en hak de paranoten grof.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo in een vergiet af onder stromend water.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de paranoten, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Besprenkel met de olie
Besprenkel met de olie
5

Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de orzo met de courgette, het grootste deel van de spinazie-rucolamelange en de helft van de feta. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

6

Maak van de overige spinazie-rucolamelange een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de paranoten, granaatappelpitjes en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.