Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Zomerse krieltjessalade met sinaasappeldressing en pecannoten

Avec une vinaigrette à l’orange et des noix de pécan

De dressing met sinaasappel geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Noten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

250 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Mesclun

125 gram

Gele cherrytomaten

1 stuk(s)

Bosui

3 takje(s)

Verse oregano

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Staafmixer of blender

Instructies

Pecannoten roosteren
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Krieltjes koken
2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Eieren koken en pellen
3

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de pecannoten en kook de eieren, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren voorzichtig.

Salade maken
4

Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de gele cherrytomaten en snijd de lente-ui in fijne ringen. Halveer de eieren en bewaar de eidooier apart. Snijd het eiwit klein en meng samen met de little gem, cherrytomaten en lente-ui in een saladekom. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Pers het sap uit de sinaasappel.

Dressing maken
5

Maak in een hoge kom een dressing van de eidooiers, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en 2 el sinaasappelsap per persoon. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met de overige dressing.d