HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Zoete zalm

Zoete zalm

Met aardappelsalade

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 436 beoordelingen
Lees meer

Het zoete dakje maken we van honing en pecannoten!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen:NotenVis
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Vastkokende aardappelen

20 g

Pecannoten

(BevatNoten)

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

1 stuks

Courgette

6 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1.5 el

Appel

Zelf toevoegen

3 tl

Olijfolie

3 tl

Honing

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

stuks

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3292.808 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten6.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
Koolhydraten81 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Beleg met het pecannotenmengsel.
Beleg met het pecannotenmengsel.
2

Hak de pecannoten fijn en meng deze in een kom met 1 tl honing per persoon en 1 tl mosterd per persoon. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie, leg de zalmfilet op de huid in de ovenschaal, beleg de zalmfilet met het pecannotenmengsel, bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Snijd de courgette.
Snijd de courgette.
3

Snijd ondertussen de courgette plakken van een ½ cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de courgette 6 - 8 minuten, roer regelmatig.

Meng de appel met de aardappelen.
Meng de appel met de aardappelen.
4

Scheur de basilicumblaadjes klein en snijd de appel (elstar) klein. Meng de appel en het grootste deel van de basilicum met de aardappelen in een saladekom.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, overige mosterd en overige honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige basilicum.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige basilicum.
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige basilicum. Serveer met de zalm en courgette. Let op, het zoete dakje kan behoorlijk heet zijn.