Abrikozen, couscous en harissa zijn ingrediënten die je volop vindt in de Midden-Oosterse keuken. De klassieke combinatie van deze ingrediënten is met kip of lamsvlees, maar de zoete smaken in dit gerecht passen ook goed bij varkensvlees. Houd het vlees lekker sappig door het niet te lang te bakken, anders kunnen de reepjes taai worden. Wist je trouwens dat je harissa ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je op onze blog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Courgette
25 gram
Gedroogde abrikozen
(Bevat Sulfiet)
100 gram
Varkensfilet
1 tl
Harissa
¼ zakje(s)
Gemalen kaneel
100 gram
Passata
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
0.13 stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Snijd de rode ui in smalle partjes en de rode paprika in blokjes. Snijd de courgette in dunne halve plakken en de gedroogde abrikozen in kwarten. Snijd de varkensfilet in repen van 1 cm breed.
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de reepjes varkensfilet, peper en zout toe en bak in 2 minuten rondom bruin, maar nog niet helemaal gaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Voeg de rode ui, 1 tl harissa per persoon en ¼ zakje kaneel per persoon toe aan dezelfde hapjespan en fruit 1 minuut. Houd je niet van pittig? Voeg dan minder harissa toe of laat het helemaal weg.
Voeg de courgette, paprika, abrikozen, tomatenpassata, witte balsamicoazijn en 1 el water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, breng aan de kook en stoof, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Verwarm de laatste minuut de varkensfiletreepjes mee en roer de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ondertussen de parelcouscous en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet daarna af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de parelcouscous over de borden en schep de stoof erop.