Zoete hutsepot met rookworst en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete hutsepot met rookworst en spekjes

Zoete hutsepot met rookworst en spekjes

met gekleurde wortel en saus van ui

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Extra groente
•Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekreepjes

20 gram

Rucola

20 gram

Pikante uienchutney

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

5 ml

[Plantaardige] melk

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3179 kJ
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels18.1 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Aardappelstamper
•Koekenpan
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook water in een grote ruime pot met deksel voor de aardappelen en de wortels. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortels in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pot met kokend water en kook de aardappelen met de wortels, afgedekt, 15 – 18 minuten.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Koken en stampen
2

Leg in de laatste 5 minuten de varkensrookworst in de pot met de aardappelen en wortels.. Giet daarna af en bewaar de rookworst apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortels tot een grove stoemp. Voeg de mosterd en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe en meng goed.

Spekreepjes bakken
3

Verhit ondertussen een pan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en houd apart.

Ui bakken
4

Bak de ui met een snuif zout 4 – 6 minuten in de pan van de spekjes op laag vuur (zie Tip). Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de pan met ui. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tip: Door het vuur laag te houden wordt de ui zacht en zoet. Voor krokantere uitjes zet je het vuur hoger - ze smaken dan wel minder zoet.

Afwerken
5

Voeg de spekreepjes, 1/2 el boter per persoon en een klein scheutje melk toe aan de hutsepot. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Maak op elk bord een bedje van rucola. Schep de hutsepot erop en serveer met de rookworst. Schep de saus van ui over de hutsepot.