HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoet Zoute Kippendij In Een Bao Bun
topBanner
Zoet-zoute kippendij in een bao bun

Zoet-zoute kippendij in een bao bun

met frisse salade

Lees meer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Labels:Lekker snelExtra groenteInspiratie
Allergenen:VisTarweGlutenMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Lente-ui

200 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

30 ml

Vissaus

(BevatVis)

4 stuk(s)

Bao broodje

(BevatTarwe, Gluten)

2.5 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

3 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3231 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3231 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten38.0 g
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten78 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers30.0 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels8.14 g
Vezels8.14 g
Eiwitten27 g
Eiwitten27 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Saladekom
Kleine steelpan
Rasp
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de kippendijreepjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.

2

Rasp de komkommer en de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer, wortel en koolmix met de dressing. Laat staan tot serveren zodat de dressing goed kan intrekken en schep af en toe om.

3

Meng in een kleine steelpan de vissaus met per persoon: 1 el suiker en 1/2 el water. Laat dit op laag vuur zachtjes inkoken tot het de dikte van stroop heeft. Haal dan van het vuur.

4

Bak de bao bun 4 - 5 minuten in de oven. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

5

Voeg de saus uit stap 3 toe aan de kip met bosui en meng goed door.

6

Vul de bao buns met wat van de salade, de kippendijreepjes en de gembermayonaise. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer de rest van de salade erbij.