Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Met gebakken romaine sla en noedels

Lees meer

Vandaag marineer je het vlees zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India van onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine sla bak je: dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Labels:Lactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

240 g

Varkenshaaspuntjes

1 el

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 tl

Garam masala

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Limoen

1 stuks

Romaine sla

150 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

3 el

Ketjap

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout3.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Marineren
Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala (geen ketjap in huis). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Groente snijden
Groente snijden
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn tt.

Bakken
Bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Bakken
Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (doordat je de marinade meebakt heb je geen extra olie nodig). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.