Zelfgemaakte kip cordon bleu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise

Vandaag ga je een kip cordon bleu maken. Waar de naam precies vandaan komt blijft onduidelijk – er zijn verschillende verhalen. Letterlijk vertaald betekent het 'blauw lintje'. Een van de verhalen vertelt dan ook dat de naam is bedacht door een Zwitserse kok, die op een schip voer met een blauwe wimpel. Waar het dan ook vandaan komt, één ding is zeker: met deze zelfgemaakte kip cordon bleu zet jij vanavond een smaakvol gerecht op tafel.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

1 gram

Kipfilet

25 gram

Coburgerham

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

40 gram

Peultjes

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Bloem

2 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5257 kJ
Energie (kcal)1257 kcal
Vetten79 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10 g
Eiwitten55 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Kom

Instructies

Testing
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal de laatste 20 – 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Hazelnoten hakken
2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cordon bleu maken
3

Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de corburgerham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Haal de kipfilet door de bloem en bak 2 – 3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kipfilet daarna in een ovenschaal en bak nog 15 – 20 minuten in de oven.

Portobello snijden
4

Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de mayonaise met de honing en de mosterd.

Bakken en mengen
5

Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, portobello-repen en peultjes 5 – 6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed.

Eindfoto
6

Verdeel de aardappelparten en salade over de borden en leg de cordon bleu erbij. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de hazelnoten.