HelloFresh
topBanner
Zelfgemaakte hamburger met friet

Zelfgemaakte hamburger met friet

met komkommer-appelsalade

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

1 stuks

Appel

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Rode ui

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

20 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4058 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak de frieten 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de laatste 2 minuten de hamburgerbroodjes bij de frieten in de oven.

2

Snijd ondertussen de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp een kwart van de appel met een grove rasp en houd apart. Snijd de overige appel in de lengte in dunne plakjes. Houd per persoon 3 plakjes apart voor garnering.

3

Snijd de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in ringen. Kies per persoon 5 mooie blaadjes mesclun om te garneren. Meng in een saladekom de overige mesclun met de appelplakjes (behalve de achtergehouden plakjes) en de komkommer. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Zet tot serveren in de koelkast.

4

Meng in een kom het gehakt met de geraspte appel en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Vorm per persoon 1 hamburger van het mengsel.

5

Verhit een koekenpan met deksel, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de hamburgers en de rode ui samen 12 – 14 minuten. Keer de hamburgers na 6 – 7 minuten om en dek de koekenpan de laatste 3 minuten af met het deksel.

6

Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderste helft met wat mayonaise. Leg de plakjes appel erop, gevolgd door de hamburger, de mesclun en de rode ui. Serveer de burgers met de salade, de frieten en de overige mayonaise.