Met dit recept tover je 250 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1.5 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Spruiten
12.5 gram
Parmigiano reggiano
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
120 gram
Zalmfilet met huid
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Grove mosterd
12.5 gram
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de spruiten. Rasp de parmiggiano reggiano met een fijne rasp.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten 10 - 12 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de Koreaanse kruiden toe aan de koekenpan en bak 3 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut 1/2 el mosterd per persoon toe aan de koekenpan. Roer goed door.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip 1). Leg 1 stuk zalm per persoon op de huid in de pan en bak 3 - 4 minuten, of tot de huid krokant is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Keer de zalm om en bak 2 - 3 minuten op de andere zijde (zie Tip 2).
Keer de zalm nogmaals om en verlaag het vuur. Voeg de roomboter en de knoflook toe en laat de roomboter smelten. Lepel de gesmolten roomboter een aantal keer over de zalm heen.
Verdeel de spitskool en de spruiten over de borden. Leg de zalm ernaast. Verdeel de knoflook-botersaus over de zalm. Bestrooi de spruiten met de parmigiano reggiano.