Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met een salade van mais, tomaat en chili-mayo

Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

2 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Maïs in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Mayonaise

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)178 kcal
Energie (kJ)744 kJ
Vetten7.7 g
waarvan verzadigd1.2 g
Koolhydraten21.2 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels5.3 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper (s) en kipgehaktballen 2 – 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade  maken
3
  • Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng en de tomatenblokjes, mais en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui.
  • Schep er een klein beetje chili-mayo op.
  • Meng de overige chili-mayo door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.