Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

Wortel-pompoenburger met gewokte broccoli

met saus van smokey ketchup en mayonaise

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Vol voedingsstoffen en smaak van onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Eieren
Haver
Rogge
Tarwe
Mosterd
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

(Bevat Eieren, Haver)

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

30 gram

Smokey tomatenketchup

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Geraspte belegen kaas

160 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)974 kcal
Energie (kJ)4076 kJ
Vetten56.2 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels19.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Wok
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat je wat ruimte overhoudt voor het broodje (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het broodje hamburger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Broccoli blancheren
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart (zie Tip).

Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.

Burger bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de wortel-pompoenburger, dek de pan af met het deksel en laat de kaas smelten. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Begin met deze stap als de aardappelen nog 15 minuten moeten garen. Zijn de aardappelen wat later klaar? Houd de burgers warm met het deksel op de pan tot serveren.

 

Broccoli wokken
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven bij de aardappelen. Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de voorgekookte broccoli toe en roerbak 3 - 5 minuten, of tot de broccoli zacht is, maar nog wel een bite heeft.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de smokey tomatenketchup en de mayonaise.

Serveren
6

Snijd het broodje open en verdeel de helft van de saus over de snijkanten van het broodje. Beleg het broodje met de wortel-pompoenburger. Serveer het broodje hamburger met de gewokte broccoli, de aardappelblokjes en de overige saus. Garneer de broccoli met de gomasio-tuinkruiden. 

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, calcium, kalium en ijzer.