De runderstukjes die vandaag op het menu staan zijn niet van rund, maar van erwten en soja. Het gerecht breng je op smaak met Balinese wokpasta, die naast sojasaus smaakmakers als gember, chili en citroengras bevat. Een andere Aziatische smaakmaker die je vandaag gebruikt is gomasio, een ingrediënt uit de Japanse keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Zilvervliesrijst
1.5 tl
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
20 gram
Balinese wokpasta
(Bevat Gluten, Soja)
100 gram
Peultjes
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Eieren, Gluten, Soja)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de paprika in dunne reepjes en pers de knoflook of snijd fijn.
• Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. • Meng de rijst daarna met 1 tl gomasio per persoon.
• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de wokpasta en knoflook 1/2 minuut. • Voeg de paprikareepjes en peultjes toe en bak 4 - 6 minuten. • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak nog 3 - 4 minuten. Schep tussendoor om.
• Verdeel de rijst over de borden en garneer met de rest van de gomasio. • Verdeel de groenten en vegetarische runderstukjes over de rijst.