Wokschotel met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wokschotel met vegetarische runderstukjes

Wokschotel met vegetarische runderstukjes

met peultjes en rode paprika

De runderstukjes die vandaag op het menu staan zijn niet van rund, maar van erwten en soja. Het gerecht breng je op smaak met Balinese wokpasta, die naast sojasaus smaakmakers als gember, chili en citroengras bevat. Een andere Aziatische smaakmaker die je vandaag gebruikt is gomasio, een ingrediënt uit de Japanse keuken. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Zilvervliesrijst

1.5 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Balinese wokpasta

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Peultjes

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Eieren, Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2577 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Snijd de paprika in dunne reepjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Rijst koken
2

• Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. • Meng de rijst daarna met 1 tl gomasio per persoon.

Wokken
3

• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de wokpasta en knoflook 1/2 minuut. • Voeg de paprikareepjes en peultjes toe en bak 4 - 6 minuten. • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak nog 3 - 4 minuten. Schep tussendoor om.

Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en garneer met de rest van de gomasio. • Verdeel de groenten en vegetarische runderstukjes over de rijst.