HelloFresh
Witte asperges met ham en ei

Witte asperges met ham en ei

Lees meer

Je moet natuurlijk optimaal profiteren van het aspergeseizoen, want eind juni zit het er alweer op. Vandaag bereid je het witte goud op een traditionele wijze. Je combineert de asperge met subtiele smaken, zoals ham, ei en peterselie, om hem goed tot zijn recht te laten komen.

Labels:DiscoveryOriginal
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

500 g

Witte asperges

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

5 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Achterham

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd25.7 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 1 liter water per persoon in een grote pan met deksel of een aspergepan voor de asperges. Kook in een andere pan met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en halveer ze. Snijd de grote aardappelen in kwarten. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden.

3

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Was de eieren grondig.

4

Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel of in de aspergepan. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

5

Snijd de krulpeterselie fijn. Smelt voor het opdienen de roomboter in een steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd doormidden. Haal de plakken ham van elkaar.

6

Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de plakken ham schuin over de asperges. Schenk de gesmolten roomboter over de aardappelen en leg de halve eieren op de asperges.