Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree en rucola en veldsla

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

2 stuk(s)

Wortel

150 gram

Zoete aardappel

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pikante uienchutney

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2482 kJ
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten59.9 g
waarvan suikers33.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten19.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouilonblokje toe aan dezelfde koekenpan waarin je de burger gebakken hebt. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.

Tip: Vind je de saus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met per persoon: 1 mespuntje geraspte nootmuskaat, 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.