HelloFresh
topBanner
Britse Toad In A Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

Britse Toad In A Hole met wildzwijn-rundersaucijs en jus

met gebakken aardappeltjes en wortelpuree

Uit oma's keuken
Lees meer

.

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Halfkruimige aardappelen

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

200 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Rode ui

125 g

Rode cherrytomaten

2 stuks

Wildzwijn-rundersaucijs

500 g

Bospeen

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

80 g

Bloem

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

2 el

Roomboter

½ el

Mosterd

200 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4180 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers21.4 g
Vezels13 g
Eiwitten48 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kom
Garde
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Aardappelstamper
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet per persoon 1 el zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven totdat je hem nodig hebt. Meng in een kom de tarwebloem, eieren en melk tot een beslag met een garde. Voeg een flinke snuf zout toe, meng goed door en laat het beslag dan rusten. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten.

2

Meng de aardappelen met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijn-rundersaucijs en rode ui 2 - 3 minuten.

3

Leg de worsten, de cherrytomaten en de helft van de rode ui in de ovenschaal met de warme olie. Bewaar de koekenpan met de rest van de rode ui. Giet het beslag erover en bak samen met de aardappelen 30-35 minuten in de oven, tot het beslag gerezen en goudbruin is.

4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Bereid de bouillon. Weeg de bospeen af en snijd in stukken. Kook de bospeen, afgedekt, in 15-18 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat kookvocht. Stamp de bospeen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter en 1/4 el mosterd toe. Voeg de gedroogde tijm en eventueel wat kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg ondertussen per persoon 125 ml runderbouillon toe aan de pan met de overige rode ui. Meng goed en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot een jus.

6

Verdeel de aardappelen en wortelpuree over de borden. Snijd per persoon een stuk met worst van de Yorkshire pudding af en giet de jus eroverheen.