Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stuk(s)
Banaan
2 stuk(s)
Briochebroodje
60 gram
Mascarpone
2 stuk(s)
Ei
30 gram
Chocoladevlokken
2 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
250 ml
Biologische halfvolle melk
1 tl
Zout
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Honing
2 el
Suiker
Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik. Pel de banaan en snijd in plakjes.
Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, het ei en een snufje zout met een garde.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, als het brood te nat is worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).
Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker snel bruin wordt.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladevlokken en pindakaas. Besprenkel met de honing.