Skip to main content
Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten en hazelnoten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten en hazelnoten

Avec des haricots verts et de la mâche

3.9
(648)

Dit is een frisse lentesalade van krieltjes en zongedroogde tomaten. De dressing maak je met citroen, mosterd, honing en olijfolie.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

20 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

2 bosje(s)

Verse oregano

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Veldsla

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels14 g
Eiwitten14 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak ondertussen de hazelnoten grof.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groente snijden
3

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano fijn. Pers het sap van de citroen uit.

Stoven
4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de ui, sperziebonen en oregano 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 tl citroensap en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 -12 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de veldsla klein en snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng in een saladekom de veldsla, zongedroogde tomaat, 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, honing en mosterd.

Serveren
6

Voeg vervolgens de krieltjes en sperziebonen toe aan de saladekom, schep om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders