topBanner
Warme bulgursalade met pompoen

Warme bulgursalade met pompoen

met cherrytomaten, geroosterde feta en oregano

3.4/4(128)
Lees meer

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:Veggie
Allergenen:SesamzaadMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

150 gram

Pompoenblokjes

3 tl

Za'atar

(BevatSesamzaad)

150 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pompoenpitten

10 gram

Verse munt en bieslook

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3818 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.

2

Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.

3

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes, de feta met de de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe en verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.