HelloFresh
topBanner
Warme bulgursalade met pompoen

Warme bulgursalade met pompoen

met cherrytomaten, geroosterde feta en za'atar

Lees meer

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Rode ui

150 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Za'atar

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Rucola

10 g

Verse munt en bieslook

150 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3824 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels16 g
Eiwitten29 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.

2

Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.

3

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes en de feta door de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe. Verkruimel de feta in de saladekom met een vork en roer alles door elkaar. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.