Warme aardappelsalade met gerookte forel
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Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

met rode paprika, citroen en tuinkers

de dressing trekt lekker in de warme krieltjes - forel past qua smaak erg goed bij aardappel - citroen zorgt voor zomer en frisheid - dille is een kruid dat vaak wordt gecombineerd met vis, ook bijvoorbeeld in de Scandinavische keuken

Labels:
Lactosevrij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¾ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Tuinkers

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2416 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.2 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Versez de l’eau à hauteur des grenailles dans la casserole, puis portez à ébullition.Faites cuire les grenailles 'al dente' pendant 15 à 17 minutes, puis égouttez-les.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de krieltjes en rode paprika meer vitamine C bevat dan de ADH? De paprika is ook nog rijk aan vitamine E; een antioxidant die je cellen, bloedvaten en organen beschermt.

Découper et cuire
2

Détaillez le poivron rouge en dés.Émincez l’oignon rouge et écrasez l’ail (ou hachez-le finement).Taillez la little gem en lanières.Faites chauffer l’huile d’olive dans la poêle et faites-y cuire le poivron rouge, l’oignon rouge et l’ail 5 à 6 minutes à feu moyen-vif.

Tip: Voor een extra frisse bite kun je wat rode ui achterhouden om het gerecht mee te garneren.

Préparer la vinaigrette
3

Pressez le citron et détachez le cresson.Dans le saladier, mélangez 1 cs de jus de citron par personne avec l’huile d’olive vierge extra, le miel, le cresson, du poivre et du sel.Émiettez la truite fumée en petits morceaux à l’aide de deux fourchettes.

Servir
4

Dans le saladier, mélangez la vinaigrette à la little gem, aux grenailles, au poivron, à l'oignon et à la truite fumée.Servez sur les assiettes et arrosez du jus de citron qu'il vous reste à votre goût.