HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Nordic recepten
Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

met rode paprika, citroen en tuinkers

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1.5 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Citroen

400 g

Krieltjes

2 kuipje

Little gem

½ el

Tuinkers

2 stuks

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2416 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook.Kook de krieltjes in 15 - 17 minuten beetgaar en giet af.

2

Snijd de rode paprika in blokjes.Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de little gem in repen.Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

3

Pers de citroen uit en knip de tuinkers los.Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, tuinkers, peper en zout.Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

4

Meng in de saladekom de dressing met de little gem, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.