Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Met krieltjes, frisse citroen en verse dille

20 minuten
Lees meer

In de dressing voor deze aardappelsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.

Labels:Calorie-focusLactosevrijQuick & easyGlutenvrij
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

400 g

Drieling aardappelen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Mini-romainesla

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

2 stuks

Gerookte forel

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing (ZT)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Koekenpan
Cutting Board
Schilmesje
Saladekom
Vork
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Aardappelen koken
Aardappelen koken
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de aardappelen in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
2

• Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romaine in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing en forel bereiden
Dressing en forel bereiden
3

• Pers ondertussen de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de mini-romaine, aardappelen, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.