Warme aardappelsalade met gerookte forel

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille

20 minuten
Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

In de dressing voor deze aardappelsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.

Labels:Calorie-focusLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 1
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Little gem

8 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

2 stuks

Gerookte forel

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
InstructiesPDF
Instructies
1

• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.

2

• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de little gem in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

3

• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de little gem, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

Probeer deze recepten ook eens

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping
Premium

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Met gebakken venkel, krieltjes en citroenmayonaise

964 kcal45 minuten

Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen

672 kcal35 minuten

Warme aardappelsalade met gerookte forel
20 minuten

Warme aardappelsalade met gerookte forel

Met rode paprika, citroen en dille

576 kcal20 minuten

Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

531 kcal35 minuten

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid

551 kcal30 minuten

Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Een geurige rijstschotel met verse gember en rode peper

543 kcal30 minuten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen

687 kcal35 minuten

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

728 kcal40 minuten

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

667 kcal35 minuten