HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVogelnestjes In Tomatensaus
topBanner
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

met wortel en aardappelpuree

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

125 gram

Champignons

500 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Wortel

1 stuk(s)

Sjalot

240 gram

Gemengd gekruid gehakt

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

10 gram

Verse krulpeterselie & tijm

½ bakje(s)

Tomatenpuree

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4002 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels12 g
Eiwitten46 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon hard in 8 minuten. Spoel af onder koud water en pel ze. Snijd de krulpeterselie grof. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken.

2

Meng het gehakt in een kom met de panko en breng op smaak met peper, zout en 3/4 van de peterselie. Voeg een half rauw ei per persoon toe en meng goed. Verdeel het gehakt over de gekookte eieren en kneed het dan rond de eieren, zodat je een gehaktbal met een ei in het midden overhoudt.

3

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappel. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom bruin in 3 – 5 minuten. De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn vanbinnen,maar wel dichtgeschroeid. Leg de ballen in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

4

Verwarm ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot samen met de tomatenpuree en blokjes wortel 3 – 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, 2 el water per persoon en de cherrytomaten in blik. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.

5

Stamp ondertussen met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg 1/2 el boter toe per persoon en een scheutje melk om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd het vogelnestje open en serveer samen met de aardappelpuree en tomaten-champignonsaus. Garneer met de overige krulpeterselie.