Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

Beoordeeld met 3.5 / 4
Lees meer

Deze makkelijk te maken visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyGlutenvrijLactosevrij
Allergenen:MosterdSelderijVis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatMosterd, Selderij)

1 blik

Tomatenblokjes

170 g

Pandanrijst

2 stuks

Koolvisfilet (120 g)

(BevatVis)

6 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

4

Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet in de laatste 6 - 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes.