HelloFresh
topBanner
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken krieltjes

Premium
Lees meer

Heerlijk romig is dit gerecht met vis die je pocheert in een saus van room en witte wijn. In de vismelange vind je zalm, koolvis en kabeljauw. De verschillende structuur en smaak van deze vissoorten maakt van elke hap een verrassing. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder wijn bereiden, lees dan eerst de tip op de achterkant.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:SulfietMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Venkel

1 stuks

Peen

⅔ stuks

Prei

300 ml

Witte wijn

(BevatSulfiet)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

260 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

8 takje

Verse kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Visbouillonblokje

(BevatVis)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4740 kJ
Energie (kcal)1133 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Dunschiller
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 –35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de peen met een dunschiller en snijd de peen in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de peen toe en roerbak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Let op, de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Dus schep ze echt pas in de pan wanneer je aan tafel gaat.

6

Schep de krieltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetjes met de kervel en het eventuele venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.