topBanner
Vispakketje met kabeljauw

Vispakketje met kabeljauw

met een risotto van prei en courgette

Lees meer

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

15 ml

Basilicumcrème met citroen

150 gram

Risottorijst

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie

600 ml

Water

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2659 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon met per persoon 1/4 bouillonblokje voor 300ml water. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd drie plakjes courgette per persoon en snijd de rest in blokjes van 2 - 3 cm.

2

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en verdeel de kabeljauw over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Besmeer beide kanten van de kabeljauwfilet met de basilicumcrème met citroen. Leg de courgetteplakken op de kabeljauw. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten. Draai vervolgens het vuur laag en voeg de risottorijst toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

4

Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg de courgetteblokjes en de geraspte pecorino toe wanneer je de laatste bouillon toevoegt. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dat duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

5

Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Pas op met het open maken van de pakketjes: er kan stoom uit komen! Garneer de kabeljauw met de verse krulpeterselie. Serveer met de risotto.