home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Fris door de combinatie van komkommer, radijs, appel en munt

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 1389 beoordelingen
Lees meer

Deze week kook je met een uniek visje. Victoriabaars is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Hij kan tot wel 2 meter groot worden! De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij een dressing van Turkse yoghurt en radijs. Je gebruikt ook de bladeren van de radijs, zonde om weg te gooien!

Labels:KindvriendelijkQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

10 stuks

Radijs

1 stuks

Appel

½ stuks

Komkommer

16 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 stuks

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2631.736 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten77 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voeg de bouillon toe aan de couscous.
Voeg de bouillon toe aan de couscous.
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd de komkommer in blokjes en rasp het andere deel.
Snijd de komkommer in blokjes en rasp het andere deel.
2

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd 2/3 deel komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Hak de munt heel fijn.

3

Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom.

Maak de dressing.
Maak de dressing.
4

Maak een dressing van de Turkse yoghurt, geraspte komkommer, witte wijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaarsfilet 3 – 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de couscoussalade over de borden, garneer met de overige dressing en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de victoriabaarsfilet.