Victoriabaars met bataatpuree

Victoriabaars met bataatpuree

Met prei en spekjes

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 613 beoordelingen
Lees meer

Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter door dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie. Vandaag staat er een zoete stamppot met een visje op het menu – weer eens wat anders!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Kruimige aardappelen

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Prei

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Citroen

40 g

Spekblokjes

2 stuks

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2703 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels14 g
Eiwitten31 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bataat. Weeg de bataat af en schil de aardappelen en de bataat of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit, snijd de andere helft in parten.

Stoven en koken
Stoven en koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg per persoon 2 el water toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Schep af toe om. Kook de aardappelen en bataat in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat staan met het deksel op de pan.

Spek en ui bakken
Spek en ui bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes samen met de rode ui in 4 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Victoriabaarsfilet bakken
Victoriabaarsfilet bakken
4

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Besprenkel elke victoriabaarsfilet met 1 tl citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de roomboter in dezelfde koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de victoriabaarsfilet  2 – 3 minuten per kant.

Stamppot maken
Stamppot maken
5

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el citroensap per persoon toe. Meng de helft van de rode ui, de helft van de spekblokjes en de gestoofde prei door de stamppot.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en leg de victoriabaars erop. Leg de citroenpartjes erbij en garneer met de overige rode ui en spekblokjes.