HelloFresh
Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

Venkelstoofpotje met lamsworstjes, aardappelen en verse bladpeterselie

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 471 beoordelingen
Lees meer

In dit stoofpotje zitten allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de Midden-Oosterse keuken: lamsworstjes, komijn, tijm, rozijnen en verse bladpeterselie. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf amper afwas. Handig voor een drukke dag!

Allergenen:
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Lamsworstjes

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Ui

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuks

Venkel

1 stuks

Rode paprika

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Bewaar de worstjes onder aluminiumfolie
Bewaar de worstjes onder aluminiumfolie
1

Bereid de bouillon. Smelt de roomboter in een grote wok of hapjespan met deksel en bak de lamsworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

2

Was ondertussen de aardappelen (annabel) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui.

3

Zet de pan terug op middelmatig vuur en fruit de 2 ui in het vet van de lamsworstjes. Voeg de aardappelen, tijm en komijn toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten stoven.

4

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de paprika klein en de bladpeterselie fijn.

Voeg de rozijnen toe
Voeg de rozijnen toe
5

Voeg na 5 minuten de venkel en paprika toe aan de wok of hapjespan en nog 5 minuten later de lamsworstjes en rozijnen. Haal de deksel van de pan en draai het vuur middelhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met bladpeterselie
Garneer met bladpeterselie
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de bladpeterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.