HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVeggienuggets Met Een Krieltjessalade
topBanner
Veggienuggets met een krieltjessalade

Veggienuggets met een krieltjessalade

met mais, wortel en komkommer

Lees meer

De veggienuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenTarweSojaMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 stuk(s)

Vegetarische nuggets

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, SojaKan bevattenMosterd)

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

140 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bieslook

½ zakje(s)

Vadouvan

(BevatMosterd)

100 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3670 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels14 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in de pan met deksel in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in parten.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

4

Meng in een saladekom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van een partje citroen en 1/4 zakje vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.

5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan de saladekom. Schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe naar smaak.

6

Verdeel de krieltjessalade en de groentenuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.