Veggie+protein - Chili met biefstukpuntjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie+protein - Chili met biefstukpuntjes als extra

Veggie+protein - Chili met biefstukpuntjes als extra

met rode bonen, zelfgemaakte guacamole en verse koriander

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

120 gram

Biefstukpuntjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

2.5 gram

Verse koriander

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)557 kcal
Energie (kJ)2332 kJ
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten29.9 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels17.2 g
Eiwitten16.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen (zie Tip). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.
  • Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: Houd je van rauwe rode ui in guacamole? Snipper dan een kwart van de ui fijn en meng deze met de guacamole.

Voorbereiden
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon, de helft van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan.
  • Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat kidneybonen naast vezels rijk zijn aan magnesium? Een belangrijk mineraal voor een gezonde werking van de spieren.

Guacamole maken
3
  • Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. 
  • Snijd de limoen in 2 partjes per persoon.
  • Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Belangrijk voor een gezonde bloeddruk en een sterke weerstand.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de chili erover.
  • Leg de biefstukpuntjes erop.
  • Serveer de guacamole en zure room erbij.
  • Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.