HelloFresh
topBanner
Vegetarische schnitzel met gebakken aardappeltjes

Vegetarische schnitzel met gebakken aardappeltjes

met snijbonen en dillemayonaise

Supersnel
Lees meer

Deze vegaschnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Gekruide opbakaardappelen

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Gesneden ui

300 g

Gesneden snijbonen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

10 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

75 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3644 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide opbakaardappelen 10 - 14 minuten. Schep regelmatig om. Pers de knoflook. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit in een andere koekenpan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de ui en snijbonen 10 – 12 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een derde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant. Snijd de dille fijn en meng deze in een kleine kom met de mayonaise.

4

Verdeel de aardappelen en snijbonen over de borden. Leg op ieder bord een vegetarische schnitzel en serveer de dillemayonaise en citroenparten erbij.