Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

Deze vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

20 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)992 kcal
Energie (kJ)4151 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.7 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes en serveer de helft, met de helft van de mayonaise. De overige krieltjes kun je samen met de mayonaise, yoghurt, azijn, mosterd, honing, sla en meer verwerken in een lunchsalade de volgende dag.

Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper.
  • Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon:1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de tomatensalade.
  • Garneer met de rest van de bieslook.