HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Schnitzel Met Bieslookroomsaus
topBanner
Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

Vegetarische schnitzel met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

Lees meer

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(BevatEi, Glutenbevattende granenKan bevattenMosterd)

⅔ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

1 el

Bloem

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout. Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de vegetarische schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 4 - 5 minuten goudbruin aan beide kanten.

3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan per persoon 1 el roomboter op middelmatig vuur. Voeg wanneer de roomboter gesmolten is per persoon 1/2 el bloem toe. Bak dit 1 minuut, tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens de slagroom en per persoon 50 ml water toe en verkruimel per persoon 1/4 groentebouillonblokje boven de pan. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor het serveren de bieslook toe aan de saus.

4

Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om. Verdeel de vegetarische schnitzel, de krieltjes en de salade over de borden. Serveer de bieslookroomsaus over de vegetarische schnitzel.