topBanner
Vegetarische penne bolognese

Vegetarische penne bolognese

met linzen, basilicum en grana padano

Lees meer

Voor deze vegetarische bolognese gebruik je rode splitlinzen. Wist je dat linzen een goede bron zijn van eiwit, ijzer én B-vitaminen?

Labels:VeggieMakkelijk
Allergenen:SelderijGlutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Wortel

2 stuks

Bleekselderij

(BevatSelderij)

10 g

Verse rozemarijn en tijm

1 stuks

Laurierblad

½ kuipje

Biologische tomatenpuree

50 g

Rode splitlinzen

1 blik

Cherrytomaten in blik

1 pak

Passata

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

10 g

Vers basilicum

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3157 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels16 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in kleine blokjes. Maak een bosje van de verse rozemarijn, tijm en het laurierblad en bind vast met een stukje keukentouw.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en bleekselderij toe en bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon en voeg de tomatenpuree, het kruidentuiltje en de linzen toe. Roerbak in 2 - 3 minuten droog.

3

Voeg 50 ml water per persoon, de cherrytomaten uit blik en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 35 - 40 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn.

4

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Kook, wanneer de saus bijna klaar is, de penne 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Snijd ondertussen het basilicum in reepjes.

6

Verdeel de penne over de borden en schep de vegetarische bolognesesaus erover. Garneer met het basilicum en de grana padano.