topBanner
Vegetarische mac & cheese

Vegetarische mac & cheese

met mais en broccolirijst

Lees meer

Schelpjes, pennen, elleboogjes - in Italië vernoemen ze de verschillende pasta's vaak naar hun vorm. Wat betekent gigli denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granen)

300 gram

Broccolirijst

330 ml

Biologische halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte emmentaler

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Mais in blik

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3004 kJ
Energie (kcal)718 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Grote pan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de gigli, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de broccolirijst toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper, zout en 2 mespuntjes nootmuskaat per persoon en laat 2 - 3 minuten koken. Meng tenslotte 2 el kookvocht per persoon door de saus samen met 3/4 van de cheddar en de helft van de oude kaas.

3

Haal de saus van het vuur en meng de mais en de gigli erdoorheen. Giet de inhoud van de pan in een ovenschaal en strooi de overige cheddar en oude kaas en de panko over de pastaschotel. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven.

4

Verdeel de vegetarische mac & cheese over de borden.